sâmbătă, 3 ianuarie 2015

Final de 2014 si inceput de 2015

Este primul an in care zilele de 1-2 ianuarie nu ma mai prind in febra "to do list"-urilor. Si nu pentru ca m-am oprit din actiunile mele si nu as mai avea planuri ci pentru ca ele sunt ...scrise si incepute inca de anul trecut.

In fiecare inceput de an ma apuca cate o verva in a scrie, lucruri, reusind sa ajung la un numar mai mic sau mai mare de actiuni "de facut", in functie de ceea ce credeam important pentru "dezvoltarea mea". Evident, 1 ianuarie are loc doar o data iar efervescenta inceputului se diminua cu fiecare noua zi trecuta. O prima atentionare venea pe 31 ianuarie, cand, in mod surprinzator, descopeream ca inca nu m-am apucat de nimic iar demonii amanarii roiau in jurul meu trimitand binecunoscutele comentarii: a trecut o luna dar, de maine, gata... Si astfel, ajungeam din nou la finele anului...

Pentru ca anul acesta voi continua munca inceputa in 2014, cred ca este o buna ocazie de a-l trece in revista, pe cateva capitole, in toate inregistrand rezultate foarte bune, pentru un incepator:

1. Alergare. Am continuat drumul inceput in martie 2013 si am reusit sa ating borna de 1500km, acesta fiind antrenamentul meu pentru cursa din noiembrie.

Daca in 2013 bifam un semi si un maraton, in 2014 am crescut nr competitiilor la 5, dintre care 3 semimaratoane (Petrom, Ciucas X 3, Baneasa Trail Run) si doua ultra-uri, ambele terminate pe podium (Transmaraton - 64km si Antarctica - 100km). Clar, sunt o alergatoare de cursa lunga :) Totodata, am participat la TriChallenge Mamaia, alergare in stafeta, care mi-a deschis apetitul pentru acest gen de concurs, setandu-mi astfel targetul pentru un Ironman in 2017.

2. Contributie.O alta noutate a fost si inceputul muncii de voluntar in concursuri, aici intrand Wings for Life si   Bike & Like. Cei din urma, fiind si colegii mei de club (NoStress), mi-au permis ca, pe langa munca de voluntar, sa imi fac si antrenamentele programate pentru zilele respective, si iata cum, alergam eu pe langa biciclisti de la o biserica fortificata la alta, doua zile la rand. Peisajul a fost minunat, ce-i drept si a meritat tot efortul. Poate ar fi extrem de util organizarea unui maraton, multiday race, care sa bifeze zona Transilvaniei.

Inedita a fost si intentia de a organiza o campanie de strangere de fonduri pentru Hospice asociata proiectului meu, creand chiar si o pagina dedicata pe platforma Galantom. Primii donatori deja si-au spus cuvantul insa targetul este departe de a fi indeplinit. Aici voi dubla actiunile de realizare si le vi eficientiza astfel incat si acesta sa fie realizat.

3. Going public. Dimensiunea proiectului asumat in 2014 a atras doua noi actiuni care m-au propulsat in zona publica (dincolo de cei pe care ii cunosc): blogul www.adrianaistrate.blogspot.com (cu 4800 vizualizari) si pagina de facebook personalizata (1200 de like-uri). In timp ce eram in Punta Arenas, am reusit sa surprind numarul celor care apreciau pagina si eram atat de entuziasmata incat nu m-am putut abtine sa nu fotografiez momentul. 777 like-uri :)

Ambele actiuni au fost suficient de solicitante, eu fiind o persoana care foarte greu isi exeriorizeaza trairile si sentimentele. Experienta a fost si continua sa fie una foarte interesanta care ma scoate din zona de confort si din care invat foarte multe. Jurnalul calatoriei in Antarctica are cele mai multe aprecieri iar eu sunt mandra ca am putut scrie cu insufletire atatea pagini. Nu credeam ca sunt in stare sa adun 100 de cuvinte cu gandurile mele.

Ultramaratonul din Antarctica a reprezentat sursa tuturor aparitiilor mele, peste 100 articole in presa scrisa, atat in Romania cat si in afara ei, precum si aparitii TV (life si inregistrate) fiind difuzate in intervalul octombrie - decembrie 2014. Urmariti aici, ultimul dintre ele, un reportaj difuzat de Jurnalul sportiv TVR pe 28 dec 2014.

4. Instrumente accesate. Mi-am dat seama ca singura mi-ar fi mult mai greu sa ajung acolo unde mi-am propus si astfel am cautat, gasit si accesat cele mai bune programe de dezvoltare si intrari in cluburi de alergare, toate dandu-mi sansa de a intra intr-o comunitate a oamenilor care isi doresc o viata mai buna: Ro Club Maraton, Club Sportiv NoStress, CIA - coaching in alergare, 5AM Coaching. Pe langa ele, am accesat sute de pagini pentru sportivi si am citit nenumarate articole despre alergare, nutritie, viata mai buna, in general. Toate acestea au contribuit la dezvoltarea unei versiuni mult mai bune decat cea de anul trecut.

Sedintele de masaj Yumeiho, reprezinta un alt instrument care mi-a oferit un plus de mobilitate si flexibilitate in concurs, asadar, sunt foarte bucuroasa ca am un specialist si aici - Ionut Olo.

Tot in categoria instrumente, am avut placerea sa colaborez si cu specialisti din afara domeniului sportiv dar care au sprijinit demersurile mele si au dezvoltat partea de comunicare iar aici ii mentionez pe Mihaela Tudor si Paul Ardeleanu.

5. Sponsorizare & Parteneri. De departe cea mai dificila tema in 2014. Cea mai mare presiune a fost atunci cand incercam sa vorbesc cu potentiali sponsori despre ceea ce doresc sa fac iar acestia raspundeau cu ochi mari sau cu un "no answer" la emailuri, ca dovada ca nu puteau percepe asa ceva. Intr-un final, compania in care lucrez - BCR Banca pentru Locuinte - a considerat proiectul meu drept unul eligibil pentru sponsorizare si iata cum, ma apropiam din ce in ce mai mult de Antarctica. Cu efortul meu si sprijinul lor, am obtinut un rezultat foarte bun pentru Romania.

Parteneri. Pe langa sponsorizarea primita, o serie de parteneri au gasit ca proiectele mele merita un sprijin  si acestia merita mentionati: David Neacsu (Himaya), Gelu Coliban (Salomon), Isostar.

6. Job. Si in domeniul profesional am aplicat lucrurile noi invatate in ceea ce priveste organizarea activitatii reusind sa eficientizez sarcinile zilnice si proiectele in lucru. Un lucru observabil imediat, biroul meu, care nu contine altceva decat telefonul fix si laptopul de lucru. Aproape la fel sunt si birourile colegilor, care au imprumutat din filozofia mea :) In plus, proiectele finalizate si cele in derulare, in care m-am implicat deja sunt instrumente foarte bune de lucru pentru activitatea companiei. Anul si nominalizarea, as concluziona aici, si in 2014 reusind sa obtin una, de data aceasta la BCR Talent Pool, primul an in care se organizeaza evenimentul, si obtinand una dintre cele doua nominalizari disponibile pentru functii de executie  (si patru in total).

7. Personal Best. O categorie la care m-am gandit acum si in care vreau sa includ cele mai mari realizari ale anului care se incheie, si care aduna in jurul lor efortul depus timp de 12 luni. Iar aici, evident, incep seria cu participarea la Ultramaratonul de 100km din Antarctica si rezultatul obtinut, un concurs care a determinat toate celelalte actiuni de mai sus, reusind sa ma puna in situatii in care nu am mai fost inainte si determinandu-ma sa ies din zona de confort pentru a cuceri noi teritorii. Cursa a insemnat:

- cea mai lunga distanta alergata pana in prezent intr-un concurs  -100km
- cele mai grele conditii de concurs - vant de 70km pe ora si minus 30 grade Celsius
- doua noi continente pe care am pasit - America de Sud si Antarctica
- cea mai lunga distanta parcursa pana in prezent intr-o calatorie - 15,000km (dus intors - 30,000km!)
- concurenti de pe sase continente diferite si 16 tari participante, printre care si Romania
- cursa situata in cel mai sudic punct de pe glob - aproape de Polul Sud geografic
- Primul loc 1 obtinut - categoria femei
- Imnul Romaniei cantat in Antarctica

Asa se traduce rezultatul unui an de munca, de departe cel mai bun de pana acum, cu toate schimbarile pe care mi le-a adus. In 2015, voi continua seria concursurilor din proiectul 777 (7 maratoane, 7 ultramaratoane pe 7 continente), continuand sa aplic ceea ce am invatat si neincetand sa fac schimbarile pe care le doresc de la cei din jurul meu.

Cu siguranta am foarte multe capitole de imbunatatit sau de implementat si abia astept sa incep lucrul si aici. Toate la timpul lor, insa.

Citeam un articol al carui final intreba "Cum ar fi sa fim nevoiti sa ne retraim la nesfarsit viata pe care o ducem acum?" As retrai fiecare moment din acest an si voi continua ca toti cei care urmeaza sa nu faca exceptie. 

La multi si impliniti ai!

4 comentarii:

  1. Felicitari si mult succes, Adriana :) Sa porti spiritul, steagul si imnul Romaniei pe fiecare continent ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Cristi! Mult succes si tie in proiectele din 2015! :)

      Ștergere
  2. Felicitari! Esti un exemplu pentru toti! Multa bafta si cu restul 6 maratoane si ultramaratoane din proiectul 777 :)

    RăspundețiȘtergere